Hoe ontstaan geel, wit en rosé goud?

Een veelgestelde vraag

Goud is er in verschillende kleuren. Maar hoe ontstaan de kleuren geel, wit en rosé goud nu precies? Puur goud is te zacht om te verwerken in uw trouwring. Daarom wordt het harder gemaakt door een ander metaal toe te voegen. Het metaal dat toegevoegd wordt, bepaalt de kleur van het goud. Door koper toe te voegen worden de ringen roder van kleur, terwijl palladium of zilver de ringen juist witter maakt. Dit noemt men de legering van het goud. Zo krijgen uw ringen de kleur geel, wit of rosé goud.

Een voorbeeld: 14 karaat goud bestaat uit 58,5 % uit puur goud. Het overige materiaal is dus geen goud. Het metaal dat hiervoor gebruikt is bijvoorbeeld zilver, palladium of koper. Als er roségoud gemaakt wordt dan wordt er meer koper toegevoegd dan palladium of zilver. Hierdoor krijgt het sieraad een rodere kleur. De hoeveelheid goud in elke kleur goud is dus gelijk, alleen de toevoeging is anders.

Heeft u bij Trouwringen Vlaardingen mooie ringen gezien, maar wilt u de ringen graag in een andere kleur of kleurcombinatie? Dat is voor ons meestal geen enkel probleem!

Maak een afspraak om de mogelijkheden voor uw trouwringen te bespreken.

< Terug

Wilt u bepaalde ringen in een andere kleur? Wij helpen graag!